Terugverdientijd zonnepanelen

BINK Solar adviseert over, levert en installeert zonnepanelen in jouw omgeving. Dit doen wij bij zowel particulieren, bedrijven, overheidsinstellingen, woningcorporaties als verenigingen. Een zonnepaneleninstallatie heeft gemiddeld een levensduur van 25 jaar. De terugverdientijd van de investering ligt echter een stuk lager. Wij zijn al jaren actief in deze branche en kunnen je precies vertellen wat je wilt weten over de terugverdientijd van zonnepanelen.

Hulp nodig?
Stel je vraag aan...
Niek Bink
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen

Als ja zonnepanelen aan wilt schaffen, vraag je je waarschijnlijk af; wanneer verdien ik ze terug? De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen ligt rond de 7 jaar. Deze terugverdientijd kan eventueel nog gedrukt worden door bijvoorbeeld verschillende subsidies. Hierdoor zou je ook nog eens kunnen rekenen op een BTW teruggave van 21%. Dit zorgt ervoor dat het voor iedereen interessant is. Zowel particulieren als bedrijfseigenaren kunnen er dus prachtig rendement halen middels een dergelijke investering, zekers als je het vergelijkt met de lage rentes van de bank.

Meer voordelen buiten de 8 jaar terugverdientijd van zonnepanelen

Buiten dat de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen rond de 8 jaar ligt, brengt het hebben van zonnepanelen op je dak meerdere voordelen met zich mee;

  • Direct besparen op de maandelijkse energielasten;
  • Van het aankoopbedrag krijg je 21% BTW terug;
  • Een éénmalige investering en je profiteert 25 jaar van een lagere energierekening;
  • Onafhankelijk van de energieprijsstijgingen. De energieprijs is de afgelopen 10 jaar gemiddeld met 6.5% per jaar gestegen;
  • Waardevermeerdering van het pand;
  • Zonnepanelen vergen nauwelijks onderhoud;
  • Een hoger financieel rendement ten opzichte van het rentepercentage van je spaarrekening;
  • Een bijdrage leveren aan een beter milieu;
  • Energie opwekken geeft een geweldig gevoel. Onze klanten ervaren het dagelijks, bekijk de referenties van voorgaande klanten.

HIERONDER EEN ALGEMEEN VOORBEELD WAT GEBASEERD IS OP EEN INSTALLATIE BIJ EEN GEZIN:

Stel je schaft 20 zonnepanelen aan voor een bedrag van € 7.500,-. De zonnepanelen zijn 310Wp per paneel dus dit betekend dat je een totaal vermogen van 6.200Wp per jaar opbrengt.


Jaarlijks leveren de panelen ongeveer 5.500 kWh op. De gemiddelde elektriciteitsprijs is € 0,22 per kWh, dus u heeft een jaarlijkse besparing van € 1.210,-. De zonnepanelen verdien je in 6,5 jaar terug!


Wanneer de energieprijs daalt dan zal het terugverdienen langzamer gaan, maar wanneer de energieprijs stijgt dan zal het terugverdienen sneller gaan. De salderingswet voor zonnepanelen zal sowieso tot 2023 blijven bestaan, daarna wordt de salderingsregeling geleidelijk afgebouwd. Investeer daarom nu en profiteer nog geruime tijd van het salderen en haal een optimaal rendement uit uw zonnepanelen

Hebben de voordelen en de terugverdientijd van zonnepanelen u overgehaald?

Met een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar en al de bovengenoemde voordelen kunt u er niet meer om heen! Zonnepanelen op uw dak is een geweldige investering. Voor meer informatie over het leveren of installeren van zonnepanelen kunt u contact met ons opnemen. Als u liever direct één van onze specialisten wilt spreken bel dan +31 (0)76 599 1700. Onze medewerkers staan u graag te woord.