Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over zonnepanelen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op zodat wij persoonlijk uw vraag zullen beantwoorden.

Vraag 1- Zonne-energie, hoe werkt dat?

Een zonnepaneleninstallatie wekt elektriciteit op tijdens daglichturen. Zonder lawaai, zonder brandstof, zonder verontreiniging van het milieu en zonder bewegende delen. Enkel en alleen betrouwbare en gratis elektriciteit direct opgewekt dankzij de zon. De installatie bestaat uit zonnepanelen, omvormer(s), bevestigingsmaterialen en elektrische materialen voor het aansluiten op de bestaande elektrotechnische installatie.

Om te zien wat een zonne-energiesysteem oplevert hoeft een gebruiker niet alleen te vertrouwen op het ‘aan’ lampje op de omvormer en de afrekeningen van de energieleverancier. BINK Solar biedt opdrachtgevers met diverse mogelijkheden op monitoring de garantie het maximale uit het zonne-energiesysteem te halen. Monitoring kan ook op afstand, zo bent u altijd en overal verzekerd van een actueel overzicht van de opgewekte zonne-energie en alle belangrijke systeemdata. Wijken de prestaties van de zonnepanelen af van de verwachtingen, dan kunt u hier snel op reageren. Opbrengsten in energie en in geld gaan dan niet verloren.

Vraag 2- Hoe is mijn energierekening opgebouwd?

Uw energierekening kan best ingewikkeld zijn. Daarom geven we hier een korte uitleg. De jaarlijkse afrekening bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Enkel tarief: dit is uw verbruikte stroom. U betaalt (afhankelijk van uw leverancier) ongeveer € 0,22 per kWh verbruikte stroom. Hiervan is €   0,15 belasting;
  • Vastrecht levering: dit betaalt iedereen, ongeveer € 0,08 per dag. Dit is per jaar ongeveer €   29,00. Het vastrecht kan per energieleverancier verschillend zijn;
  • Transportkosten netbeheer: ook dit betaalt iedereen, ongeveer € 0,62 per dag;
  • Korting milieubelasting: elke aansluiting in Nederland krijgt per jaar ongeveer € 374,00;
  • Alle hierboven vermelde bedragen zijn inclusief BTW.

Vraag 3- Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig om al het stroomverbruik in mijn huis te dekken?

Eén zonnepaneel van 270Wp produceert ongeveer 240 kWh per jaar. Als u 3.000 kWh per jaar verbruikt, zou u dus; 3.000/240 = 13 panelen van 270Wp nodig hebben.

Vraag 4- Waar moet ik op letten als ik zonnepanelen wil laten installeren?

Heeft u een schuin of plat dak met onbelemmerd uitzicht op het zuiden. De panelen moeten namelijk zo veel en zo lang mogelijk zonlicht ontvangen. Indien u dak gericht is op het Oosten of Westen, heeft uw installatie ongeveer 15% minder opbrengst.

Vraag 5- Betaalt een zonnepaneel zich ooit terug?

Het is lonend om zonnepanelen aan te schaffen. Het financiël rendement van 10% is haalbaar. Dat is 10x zo veel dan dat u krijgt op uw bankrekening.

Vraag 6- Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

De zonnepanelen gaan 25 jaar mee; de fabrikant garandeert een vermogensgarantie van 25 jaar (80%). Men rekent op minimaal 30 jaar voor de panelen en 10 jaar voor de omvormers.

Vraag 7- Moet ik zonnepanelen regelmatig schoonmaken?

Van de door de zonnepanelen geproduceerde energie wordt rechtstreeks, in uw eigen huis verbruiks, als er meer verbruik is dan opbrengst van de zonnepanelen. Als er meer geproduceerd wordt door de zonnepanelen dan er wordt gebruikt, wordt het gedeelte dat niet rechtstreeks verbruikt wordt, teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

De opbrengst voor de teruggeleverde energie wordt dan weggestreept tegen de kosten voor de ingekochte energie. Dit wegstrepen heet salderen.

Deze salderingswet blijft in ieder geval zo tot 2020. Dit is toegezegd door Minister Kamp. In 2017 wordt de salderingswet geëvalueerd.

Vraag 8- Is het wel rendabel?

Dat hangt af van uw situatie, met name uw fiscale situatie en uw stroomverbruik. Over het algemeen kan gesteld worden dat wanneer uw stroomgebruik minder is dan 50.000 kWh zonnestroom rendabel is.

Vraag 9- Is de dakconstructie sterk genoeg om de panelen te dragen?

Advies hiervoor kunt u inwinnen bij uw constructeur of uw (bedrijfs-)adviseur. Dit is belangrijk om te doen!

Vraag 10- Heb ik vergunningen nodig voor het installeren van zonnepanelen?

In de meeste gevallen niet, er zijn echter uitzonderingen.

Referenties

Winkelcentrum de Roselaar legt zonnepanelen aan

“BINK Solar kwam als beste uit de bus met hun zonnepanelen , zowel qua techniek, prijs...

Bekijk referentie
Meer informatie nodig? Kom in contact!
Vrijblijvend Contact

Openingstijden:
Op werkdagen van maandag t/m vrijdag: 08.00 – 17.00 uur. Lunchpauze van 12.30 tot 13.00 uur.

Vanaf vrijdagmiddag 20 december om 12.00 uur is ons bedrijf voor 2 weken gesloten. 
Op maandag 6 januari staan wij weer voor u klaar om er een mooi en zonnig jaar van te maken.

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws. Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
Bink Groep
Bink Elektro
Bink Beveiliging
Bink Solar