"Het klantcontact waardeer ik enorm"

Martijn

''Sinds begin 2018 ben ik werkzaam bij BINK Solar als Elektromonteur. Via een oud collega ben ik bij BINK terecht gekomen, hij vroeg me of ik het Solar team wilde versterken. Op mijn toenmalige werkplek miste ik uitdagingen waardoor ik voor dit bedrijf heb gekozen. Mijn werk als elektromonteur is zeer afwisselend. Een van de belangrijke aspecten in mijn functie vind ik het klantcontact. Een goede uitleg is essentieel. In duidelijke taal maak ik de klant wegwijs in het systeem, waaronder ook het gebruik van de app. Op deze zonnepanelen app kunnen klanten hun energieopbrengst uitlezen.''

Studie

Na het behalen van zijn LTS diploma, kiest Martijn Gouda voor een praktische opleiding elektromonteur, gevolgd door de studie 1ste monteur. Hij krijgt een aanstelling bij een bedrijf waarbij hij zich focust op de meet- en regeltechniek. Later wordt deze baan elders voorgezet, aangevuld met elektra. “In die jaren heb ik veel kennis vergaard, vooral in de regeltechniek. Schema’s kan ik blindelings lezen. Van brandmelders tot alarmcentrales, ik heb het allemaal geïnstalleerd, zowel bij particulieren als multinationals”, aldus de 47- jarige elektromonteur.

Solarteam

De overstap naar de Sprundelse zonnepanelenspecialist kwam voort uit een tip van een oud- collega. “Hij werkte voor BINK en informeerde of ik het team Solar wilde versterken. Ik miste op mijn toenmalige werkplek uitdagingen. Deze oud- collega verzekerde me een afwisselende job met perspectief”. Sinds begin 2018 maakt Martijn deel uit van het Solar- team. “En goed team, prima op elkaar afgestemd. We moeten het immers samen maken”, waarbij hij doelt op de verschillende specialismen zoals de plaatsing van de zonnepanelen waarvoor zijn collega’s zorg dragen. Een veel gestelde vraag aan Martijn is het onderhoud van de panelen. Martijn hierover: “Regen zorgt ervoor dat de panelen schoon blijven. Het klantcontact waardeer ik enorm. Ik vind het leuk als ik mensen kan enthousiasmeren over zonnepanelen”.

Eigen gebruik en accupakketten

Een andere veelgestelde vraag gaat over de salderingsregeling. “Deze regeling houdt in dat de stroom die je met zonnepanelen opwekt en terug levert aan het net, wordt afgetrokken van je eigen energieverbruik. Een regeling die vanaf 2023 in zeven jaar wordt afgebouwd, en vanaf 2031 niet meer geldt. Om die reden wordt het steeds belangrijker om de opgewekte energie zoveel mogelijk zelf te gebruiken. In de toekomst wordt het ook interessant om energie op te slaan in accupakketten, waarin de energie kan worden opgeslagen voor eigen gebruik. Momenteel is deze techniek nog kostbaar”. 

Martijn vervolgt: “In de kleine drie jaar dat ik hier werk heb ik diverse cursussen gevolgd en certificaten behaald, zodat ik deze apparatuur veilig kan installeren”. In zijn vrije tijd verrijkt Martijn Gouda zijn kennis in de radio- elektrotechniek. “Ik maak verbinding over de hele wereld als radio- zendamateur, waarvoor ik een officieel examen heb behaald. Dat Martijn elektromonteur zou worden, bleek al zo rond zijn vierde levensjaar. “Ik was altijd bezig met draadjes, lampjes en batterijen. Nieuwe dingen creëren met elektronica, dat was en is nog steeds mijn doel”, besluit de veelzijdig specialist.

Andere collega aan het woord

Willem: "Het is een echt familiebedrijf!"

“Mijn dagen bestaan uit het bezoeken van klanten en het uitwerken/verzenden van offertes. De afwisseling zit hem vooral in het feit dat iedere dag er anders uitziet. Deze afwisseling, samen met het contact met klanten vind ik dit één van de leukste dingen aan mijn werk. De afgelopen jaren heb ik bij BINK geleerd dat het verkoopproces breder is dan alleen het bezoeken van klanten. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik meer uitdaging in mijn werk heb. Verder zie ik het maken van een zo passend mogelijk advies steeds weer als uitdaging. De zonnepanelen markt is erg groeiende, waardoor ik denk dat er veel mogelijk nieuwe kansen in mijn werk liggen. De sfeer binnen BINK Solar is prima, met een hoge collegialiteit. Dat BINK Solar een familiebedrijf is, wordt ook op de werkvloer uitgestraald. Buiten werktijd worden er ook leuke activiteiten voor het team georganiseerd!”