"Het klantcontact waardeer ik enorm"

Martijn

''Sinds begin 2018 ben ik werkzaam bij BINK Solar als Elektromonteur. Via een oud collega ben ik bij BINK terecht gekomen, hij vroeg me of ik het Solar team wilde versterken. Op mijn toenmalige werkplek miste ik uitdagingen waardoor ik voor dit bedrijf heb gekozen. Mijn werk als elektromonteur is zeer afwisselend. Een van de belangrijke aspecten in mijn functie vind ik het klantcontact. Een goede uitleg is essentieel. In duidelijke taal maak ik de klant wegwijs in het systeem, waaronder ook het gebruik van de app. Op deze zonnepanelen app kunnen klanten hun energieopbrengst uitlezen.''

Studie

Na het behalen van zijn LTS diploma, kiest Martijn Gouda voor een praktische opleiding elektromonteur, gevolgd door de studie 1ste monteur. Hij krijgt een aanstelling bij een bedrijf waarbij hij zich focust op de meet- en regeltechniek. Later wordt deze baan elders voorgezet, aangevuld met elektra. “In die jaren heb ik veel kennis vergaard, vooral in de regeltechniek. Schema’s kan ik blindelings lezen. Van brandmelders tot alarmcentrales, ik heb het allemaal geïnstalleerd, zowel bij particulieren als multinationals”, aldus de 47- jarige elektromonteur.

Solarteam

De overstap naar de Sprundelse zonnepanelenspecialist kwam voort uit een tip van een oud- collega. “Hij werkte voor BINK en informeerde of ik het team Solar wilde versterken. Ik miste op mijn toenmalige werkplek uitdagingen. Deze oud- collega verzekerde me een afwisselende job met perspectief”. Sinds begin 2018 maakt Martijn deel uit van het Solar- team. “En goed team, prima op elkaar afgestemd. We moeten het immers samen maken”, waarbij hij doelt op de verschillende specialismen zoals de plaatsing van de zonnepanelen waarvoor zijn collega’s zorg dragen. Een veel gestelde vraag aan Martijn is het onderhoud van de panelen. Martijn hierover: “Regen zorgt ervoor dat de panelen schoon blijven. Het klantcontact waardeer ik enorm. Ik vind het leuk als ik mensen kan enthousiasmeren over zonnepanelen”.

Eigen gebruik en accupakketten

Een andere veelgestelde vraag gaat over de salderingsregeling. “Deze regeling houdt in dat de stroom die je met zonnepanelen opwekt en terug levert aan het net, wordt afgetrokken van je eigen energieverbruik. Een regeling die vanaf 2023 in zeven jaar wordt afgebouwd, en vanaf 2031 niet meer geldt. Om die reden wordt het steeds belangrijker om de opgewekte energie zoveel mogelijk zelf te gebruiken. In de toekomst wordt het ook interessant om energie op te slaan in accupakketten, waarin de energie kan worden opgeslagen voor eigen gebruik. Momenteel is deze techniek nog kostbaar”. 

Martijn vervolgt: “In de kleine drie jaar dat ik hier werk heb ik diverse cursussen gevolgd en certificaten behaald, zodat ik deze apparatuur veilig kan installeren”. In zijn vrije tijd verrijkt Martijn Gouda zijn kennis in de radio- elektrotechniek. “Ik maak verbinding over de hele wereld als radio- zendamateur, waarvoor ik een officieel examen heb behaald. Dat Martijn elektromonteur zou worden, bleek al zo rond zijn vierde levensjaar. “Ik was altijd bezig met draadjes, lampjes en batterijen. Nieuwe dingen creëren met elektronica, dat was en is nog steeds mijn doel”, besluit de veelzijdig specialist.

Andere collega aan het woord

Lotteke : "Iedereen is gelijk, er wordt naar je geluisterd en dat waardeer ik"

Ik ben sinds 2014 werkzaam bij BINK Solar als administratief medewerkster. Tegenwoordig werken mensen niet meer zolang bij dezelfde organisatie. En ik ben niet de enige, dus dat zegt volgens mij veel over BINK Groep; het is een fijne werkgever! We hebben een leuk team en ik ben enthousiast over mijn werkzaamheden. Ik merk dat bij BINK iedereen gelijk is, er wordt naar je geluisterd en dat waardeer ik! Daarnaast ben ik voorzitter van de personeelsvereniging. Jaarlijks organiseren wij verschillende uitstapjes, activiteiten en borrels. Ik vind het tof dat hier vanuit BINK Groep ruimte voor wordt gemaakt :).