"Zonnepanelen zijn de toekomst, ook jouw toekomst?"

Frits

Wanneer je op zoek bent naar een andere baan, ben je vast nieuwsgierig met wie je gaat samenwerken. Wij zijn op zoek naar monteurs! En laten je zodoende graag kennismaken met Frits, een van onze drie projectleiders bij BINK Solar. Naast dat je in de functie van monteur vaak samen met je collega’s op locatie aan het werk bent, word je achter de schermen aangestuurd door een van onze drie projectleiders. Samen werken aan samenwerken. Frits geeft je inzicht in zijn rol als collega. Iemand waar jij misschien straks wel mee samenwerkt?

Frits is in de technische wereld ‘terechtgekomen’. “Van oorsprong kom ik uit een niet technische sector, maar deze wereld had mijn interesse. Gestart in de elektrotechnische tak bij BINK als hulpmonteur en gegroeid naar hoofdmonteur. Opleidingen op MBO en HBO mogen volgen”. Hoe hij de overstap maakte van elektrotechnisch naar projectleider bij Solar? Hij kreeg de vraag van Ralph onze directeur-eigenaar: Wil je dit gaan doen?  
Het was een nieuw product en dat trok hem. Het paste bij zijn ambitie om te leiden en managen. En paste bij zijn wens om samen met collega’s te werken aan het doel dat je wilt bereiken.

Verschillende functietypes

“In mijn werk stuur ik verschillende functietypes aan. Zowel paneelleggers als de collega’s welke de elektra aanleggen. De branchegerichte werkervaring van starters op onze werkvloer is verschillend. Het is helpend wanneer je ervaring of interesse hebt in elektra”.

Waar werken we zoal

BINK Solar bedient zowel een particuliere als een zakelijke markt. Daarnaast hebben we projecten in de nieuwbouw en renovatiebouw.

In de particuliere markt praten we over kortere projecten. Relatief kort: van opdracht door de klant, werkvoorbereiding tot het leggen en aansluiten. Elke woning is anders, dat maakt ons werk ook afwisselend. Als monteur ben je ons visitekaartje bij de klant op locatie.

De projecten bij onze zakelijke klanten duren vaak wat langer. Voorbeeld? Zonnepanelen op het dak van een nieuw distributiecentrum. “Het vraagt van mij als projectleider steeds weer iets anders. Soms bereid ik een project voor waarbij ik veel moet tekenen, in de techniek duik en een andere keer ben ik vooral bezig met contracten”. Elk project is anders, zoals Frits al aangaf vergt dit van hem elke keer weer andere voorbereidingen. Voor jou als monteur is dat in de uitvoering niet anders. Bij zakelijke klanten ben je veelal langer aan het werk.  

Wie is BINK Solar

“Binnen BINK Solar kom je terecht bij collega’s die collegiaal samenwerken. Naast eigen doelstellingen hebben ze doelstellingen als team. Je kent ons uit de markt wellicht als een gevestigde naam. Bij ons geen wildgroei, we bestaan al lang en zijn een betrouwbare partij”.

De sfeer in ons bedrijf is familiair en collegiaal, we hebben korte lijnen en geen hele achterliggende hiërarchie.  Op dit moment is het met de stijgende prijzen op de energiemarkt bijzonder druk. Weet dat je extra welkom bent als nieuwe collega!

We zijn nieuwsgierig naar je!

We maken graag kennis met je. Ook wanneer je in een deel van bovenstaande jezelf herkent, zijn wij benieuwd naar je! “Ik heb zelf ervaren dat je bij BINK kan en mag groeien”, is een uitspraak die past.
We nodigen je uit voor een eerste kennismaking bij een kop koffie. Met Frits of een van zijn collega’s. Stuur een mail naar hr@binkgroep.eu. We laten snel iets van ons horen!

Andere collega aan het woord

Jesper: "Een stage die ik nooit meer zal vergeten"

''Momenteel volg ik de studie Commerciële Economie op Avans Hogeschool in Breda. In het eerste jaar van mijn studie volgt elke student 10 weken lang een Oriënterende Meewerkstage. Hiervoor heb ik BINK Solar benadert. Het eerste contact verliep al gelijk soepel en na twee gesprekken was ik aangenomen. De werkzaamheden die ik naast mijn schoolopdrachten moest doen, waren zeer divers, leuk en elke dag was anders. Zo mocht ik een klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren, waarbij ik klanten bezocht om te peilen wat zij van het bedrijf vonden. Tevens maakte ik deel uit van de organisatie van de open dag van BINK Solar in verband met het 10-jarig jubileum. Het regelen en het organiseren van het evenement was niet alleen leuk, maar ook zeer leerzaam. De binnendienst ondersteunde ik door onder andere het maken van offertes en het inplannen van afspraken voor de verkopers.''