Commanderij College investeert in zonnepanelen

Commanderij College investeert in zonnepanelen

Gemert & Beek en Donk,

Opdracht aanleg zonnepanelen

In opdracht van het Commanderij College zijn wij eind oktober 2015 gestart met het monteren van zonnepanelen op de locaties in Gemert en Beek en Donk. De installatie werd na een aanbestedingsprocedure aan BINK Solar gegund. Na opdracht volgde een korte maar goede voorbereiding, zodat er snel begonnen kon worden met het installeren van het systeem en het systeem binnen de gestelde tijdsplanning kon worden opgeleverd.

 

De zonnepanelen

In totaal zijn er 1.283 zonnepanelen van 260Wp geïnstalleerd, verdeeld over twee locaties. Deze panelen leveren per jaar ongeveer 290.000kWh op. Dit komt overeen met het gebruik van 80 gezinnen en hiermee wordt jaarlijks 164.000kg CO2 minder uitgestoten.

 

Les over zonnepanelen

Om zichtbaar te maken dat er zonnepanelen op het dak liggen en om te informeren over de prestaties, zijn info-displays geïnstalleerd. Dit draagt bij aan de bewustwording van het toepassen van duurzame energie bij de leerlingen en bezoekers van de school. Het monteren, installeren, technisch- en financieel doorrekenen van de zonnepaneleninstallaties wordt tevens opgenomen in het lesprogramma van het Commanderij College. Op deze manier raken leerlingen op jonge leeftijd bekend met de toepassing en de techniek van duurzame energie en zonnepanelen in het bijzonder. Een gedeelte van het hiervoor benodigde lesmateriaal werd aangeleverd door BINK Solar.

 

Vrijblijvend Contact

Openingstijden:
Op werkdagen van maandag t/m vrijdag: 08.00 – 17.00 uur. Lunchpauze van 12.30 tot 13.00 uur.

Vanaf vrijdagmiddag 20 december om 12.00 uur is ons bedrijf voor 2 weken gesloten. 
Op maandag 6 januari staan wij weer voor u klaar om er een mooi en zonnig jaar van te maken.

 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws. Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!