"CLTV uit Zundert stapt over op zonnepanelen"

Erik Bastiaensen CLTV Zundert

Erik Bastiaensen, 2014 - Door de nieuwe zonnepaneleninstallatie op de nieuwe aanvoerloods is de coöperatieve vereniging CLTV verzekerd van een flinke besparing op de toekomstige energiekosten. De installatie omvat 632 zonnepanelen (elk met een vermogen van 245Wp) met een totale oppervlakte van 1.000m2.

Waarom de zonnepanelen van BINK Solar?

De BINK Groep is hier al jaren leverancier van elektrotechnische installaties en de beveiliging. Toen hun dochterbedrijf BINK Solar voor de zonnepanelen de scherpste inschrijving had gedaan, was de keuze snel gemaakt'', vertelt CLTV directeur Erik Bastiaensen. Het nieuwe panelenveld, dat één geheel vormt met het dak, levert ongeveer 135.000 kWh per jaar. Dit staat gelijk aan het elektriciteitsverbruik van ongeveer 35 gezinnen. De uitstoot van CO2 wordt met de installatie met 90.000 kg verminderd. ''Naast alle voordelen van duurzaamheid en energiebesparing hebben we ook aandacht besteed aan de esthetische kant. We willen ook dat de installatie er netjes uit ziet. Daarom hebben we met BINK Solar gezocht naar een efficiënte én fraaie verdeling van de panelen op het nieuwe dak'', vervolgt Bastiaensen. De zonnepanelen zijn aangesloten op een verdeelinrichting met 8 omvormers. De opbrengst van de installatie kan op afstand worden uitgelezen. Tijdens de eerstvolgende tentoonstelling van het bloemencorso op het CLTV terrein wordt dus ook de energie voor de verlichting, muziek en horeca opgewekt door de zonnepanelen: maatschappelijk verantwoord ondernemen in het kwadraat!

Relevante referentie

"Vertrouwen in de zonnepanelen van BINK Solar!"

De heer Raats, 2012 - ''Ik ben erg tevreden over de installatie van de zonnepanelen. De zonnepanelen liggen al vanaf 2012 op het dak. Bij BINK Solar hebben ze veel kennis. Ik kreeg een goed advies. De uitvoering was ook goed. Destijds is de keuze op BINK Solar gevallen vanwege het vertrouwen in het moederbedrijf. Inmiddels is er meer dan 3.000 kWh geproduceerd.''

8.6

Met trots worden wij door klanten beoordeeld met een 8.6

Bent u benieuwd hoe deze beoordeling tot stand is gekomen? Dan verwijzen wij u graag door naar de referenties op de website.