Cultuurhuis De Nobelaer

De Nobelaer

Projectinformatie

Opdrachtgever: Bouwbedrijf Vrolijk
Disciplines: elektrotechniek, beveiliging, zonnepanelen en werktuigbouwkunde

Samen met Bouwbedrijf Vrolijk hebben wij cultuurhuis De Nobelaer in Etten-Leur gebouwd en geïnstalleerd. Het 5.000 m2 splinternieuwe cultuurhuis met theater, bibliotheek en kunstencentrum is een toekomstbestendig gebouw.

Projectpartners

In oktober 2019 startte de selectieprocedure waarbij verschillende aannemers hun referentieprojecten aan de Gemeente Etten-Leur presenteerden. Vijf bedrijven werden geselecteerd om in te schrijven en het Moerdijkse bouwbedrijf Vrolijk was er daar één van. "We hebben als partners voor dit project ingeschreven; Vrolijk als bouwbedrijf, BINK Groep voor de elektrische installatie en installatiebedrijf KIN voor de werktuigbouwkundige installaties”, vertelt projectleider Fons Laurijssen van bouwbedrijf Vrolijk. Van alle inschrijvingen kwamen wij het beste uit de test en hebben we de aanbesteding gewonnen!

Veelomvattende technische installatie

Bij de bouw van De Nobelaer namen BINK en KIN gezamenlijk het complete installatiewerk voor hun rekening. “Het gaat in zo’n multifunctioneel gebouw om een zeer uitgebreide en complexe installatie die via een gebouwbeheersysteem te besturen is. Van verlichting tot ventilatie, van verwarming tot koeling en van een datanetwerk tot beveiligingsinstallaties. Als je alleen al kijkt naar de twee loopbruggen in de multifunctionele theaterzaal met ieder ruim 200 aansluitpunten voor theatertechniek, dan geeft dat wel aan dat dit voor ons een mooi en omvangrijk project was”, aldus John Antens, projectleider BINK Elektro.

Veiligheid

Er werden hoge eisen gesteld aan de veiligheid van het nieuwe cultuurhuis. BINK Beveiliging zorgde ervoor dat de brandveiligheid en inbraakbeveiliging aan alle regels voldoen. Verder is de nieuwbouw voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van camerabeveiliging en toegangscontrole.

Duurzame installaties

Het cultuurhuis is door BINK Solar uitgerust met 186 zonnepanelen. Samen produceren de panelen ruim 54.000 kWh aan zonne-energie per jaar. Genoeg om het verbruik van 18 huishoudens te compenseren en een CO2 uitstootbesparing van 34 ton per jaar.

KIN Installatietechniek heeft het cultuurhuis voorzien van de sanitaire en werktuigbouwkundige installaties. Zo hebben zij voorzien in de hemelwaterafvoer, riolering, waterleiding, brandbestrijding en het sanitair. Tevens hebben ze iedere gebouwfunctie voorzien van een eigen klimaatinstallatie om zo te voldoen aan de strenge geluidseisen. Verder is er een duurzame warmtepomp geïnstalleerd als opwekker voor o.a. de vloerverwarming, luchtverwarming en –koeling. De theaterzaal is zelfs voorzien van een BaOpt-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de lucht van de verwarming, ventilatie en koeling tochtvrij alle hoeken van de ruimte bereikt. Het CO2-niveau, de temperatuur en het vochtgehalte zijn altijd optimaal en er kan bovendien flink worden bespaard op energieverbruik. De totale klimaatinstallatie is bestuurbaar via een gebouwbeheersysteem.

"Segers Transport investeert in duurzaamheid"

Segers Transport, sinds 2018 eigenaar PV-installatie - ''Destijds wilden we meer ‘groener’ zijn, daarom hebben wij ervoor gekozen om zonnepanelen aan te schaffen. En op de lange termijn geld besparen. Tijdens de bouw van ons nieuwe pand heeft BINK Elektro al een elektrische installatie aangelegd. Hier waren wij erg over te spreken, dus vandaar dat de keuze op BINK Solar viel. Alles is erg netjes afgewerkt en de installatie werkt goed. Op een klein foutje met betrekking tot de subsidieaanvraag na, zijn wij zeer tevreden over BINK Solar.''

8.8

Met trots worden wij door klanten beoordeeld met een 8.8

Wij willen graag dat je tevreden bent over onze dienstverlening. Toch loopt het soms anders. Dit vinden wij erg vervelend. Laat ons weten wat je klacht is via klachten@binkgroep.eu dan zoeken we samen naar een oplossing. Na ontvangst van je klacht nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Bespreek het met één van onze adviseurs

076 599 1700

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.

verkoop@binksolar.eu

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.

illustratiezonnepaneel.png