De Bremerpoort kleurt groen!

De Bremerpoort kleurt groen!

Ulicoten heeft er weer een duurzame locatie bij. De multi-functionele accommodatie Bremerpoort in Ulicoten heeft een installatie van 197 zonnepanelen. Op vrijdagochtend 24 augustus vond de officiële oplevering van dit project plaats. Op deze ochtend werd de installatie gepresenteerd aan alle aanwezigen van de accommodatie.

De Bremerpoort gaat met deze installatie 50% van hun energieverbruik opwekken. Niet alleen voor duurzame energie zijn de zonnepanelen een groot voordeel bij deze accommodatie, maar ook omdat ze jaarlijks 30.000 kilo minde CO2 uitstoot leveren. Met deze installatie dragen zij bij aan een schoner milieu!

Sinds 2013 zijn stichting 't Dorpshuis, de Bernardusschool & Kober Kinderopvang ondergebracht in de Bremerpoort.

Nico Sommen vertelt het volgende hierover: ''Op wereldschaal is het een kleine stap vooruit, voor Ulicoten is het een mooie bijdrage aan de klimaatdoelstellingen. Jong en oud maken veelvuldig gebruik van het gebouw en aan hen kunnen we vanaf nu laten zien wat zonnepanelen kunnen doen om energie te besparen en de uitstoot van CO2 te verminderen. Dhr. Sommen is de wethouder van onder meer duurzaamheid.