Salderingsregeling verlengd tot 2023

De salderingsregeling voor zonnepanelen zal vanaf 2023 stapsgewijs afbouwen tot het jaar 2031.

Nieuws - Salderingsregeling verlengd tot 2023

De salderingsregeling voor zonnepanelen zal vanaf 2023 stapsgewijs afbouwen tot het jaar 2031. Aan het begin van dit jaar werd er nog gesproken over de invoering van de terugleversubsidie die vanaf 2021 in zou gaan. Nu Minister Wiebes de keuze heeft gemaakt om de salderingsregeling te handhaven, is de invoering van de terugleversubsidie definitief van de baan. 

Vanaf 2023 mag de opgewekte zonnestroom die wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet niet meer voor 100% verrekend worden met de aangekochte elektriciteit. De teruggeleverde stroom zal worden opgesplitst in een vergoeding voor de elektriciteit die betaald wordt door het energiebedrijf én een vergoeding van de overheid voor de energiebelasting. 

Minister Wiebes geeft in de brief aan de Tweede Kamer aan dat de salderingsregeling vanaf 2023 stapsgewijs wordt afgebouwd, waarbij de hoogte van het fiscale voordeel geleidelijk afneemt tot 0 in 2031. Richting het jaar 2030 zal het investeren in zonnepanelen zonder subsidie financieel aantrekkelijk blijven omdat er verwacht wordt dat er kostprijsdalingen plaats zullen vinden. 

Volgens Minister Wiebes blijkt dat de afbouw van salderen waarschijnlijk uitvoerbaar is voor de belastingdienst, indien alle kleinverbruikers over meters met een dubbel telwerk beschikken. Het is namelijk noodzakelijk dat de aangifte voor de energiebelasting door energieleveranciers voor zowel de levering als de teruglevering bekend is bij de energieleverancier.

De netbeheerders hebben aangegeven dat het mogelijk is om vóór 2023 alle huishoudens in Nederland te voorzien van een slimme meter. Als je als kleinverbruiker nog geen met minimaal 2 telwerken voor levering en teruglevering hebt, dan krijg je deze nog vóór 2023 aangeboden van de netbeheerder. Ook voor klanten die zich zorgen maken over de privacy-aspecten wordt tegemoet gekomen, doordat een slimme meter niet vereist wordt. Huishoudens die al geïnvesteerd hebben in zonnepanelen of dat dit jaar nog gaan doen zullen naar verwachting een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar behouden met ingang van deze regeling. 

Het kabinet zal de komende maanden de vormgeving van de salderingsregeling die vanaf 2023 in zal gaan verder uitwerken. Eind dit jaar zal naar verwachting het exacte afbouwpad worden vastgesteld. 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Duurzaam reizen met de trein!?

1e zonnepaneel bij ProRail is geplaatst!

Kiest u voor duurzaam reizen met de trein?

De Bremerpoort kleurt groen!

BINK Solar viert 10 jarig bestaan!

BINK Solar wint aanbesteding!

April doet wat ie wil!

De zonnepanelenmarkt groeit snel!

Het variabel energietarief stijgt per 1 januari 2019

De EIA-regeling is vernieuwd!

Bespreek het met één van onze adviseurs

076 599 1700

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.

verkoop@binksolar.eu

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.