Alles wat we nog niet wisten over salderen

Wat gaat er in de toekomst veranderen?

Nieuws - Salderingsregeling 2020

De afgelopen maanden is er best wat reuring in Solarland ontstaan door het salderen wat er in 2020 uit zal gaan. Des al niet te min heeft Minister Wiebes besloten dat de salderingsregeling vervangen wordt door een terugleversubsidie, wat dus uiterst positief is. 

Wat houdt dit in?

Deze subsidie is een vergoeding voor de stroom die aan het elektriciteitsnet wordt teruggeleverd. Huishoudens en bedrijven betalen over zelf opgewekte stroom ook na 2020 geen energiebelasting en geen ODE (Opslag Duurzame Energie), daarom blijft het aantrekkelijk om zonnepanelen te hebben. Dit zorgt dus voor een soepele overgang voor degene die al gebruik maken van de salderingsregeling.

De nieuwe regeling richt zich niet alleen op de stimulering van zonne-energie, maar ook op andere hernieuwbare energiebronnen.

Bij RVO komt er één loket waar huishoudens en bedrijven de terugleversubsidie kunnen aanvragen. Er wordt nog gekeken hoe ze de hoeveelheid teruggeleverde stroom zullen gaan meten, en wat de rol van de slimme meter hierin zal zijn. Minister Wiebes wil deze zomer het voorstel voor de nieuwe terugleversubsidie gereed hebben.

De terugleversubsidie heeft de volgende uitgangspunten:

  • De nieuwe regeling zal vanaf 2020 in gaan
  • De nieuwe regeling staat niet alleen open voor particulieren, maar ook voor bedrijven met een kleinverbruikersaansluiting die zelf geproduceerde hernieuwbare elektriciteit invoeden op het net.
  • Particulieren en bedrijven die nu gebruik maken van de salderingsregeling zullen in 2020 ook overgaan op de nieuwe regeling.
  • De terugleversubsidie geldt niet voor direct eigen verbruik.
  • De gemiddelde terugverdientijd zal 7 jaar blijven.
  • Het kabinet wil overstimulering voorkomen door jaarlijks op voorhand een subsidieplafond vast te stellen en een dekking binnen de begroting van het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat te voorzien.
  • Het uitgangspunt voor de uitvoering van de terugleversubsidie is om consumenten te motiveren om te investeren in zonnepanelen. De uitbetaling hiervan vindt plaatst door de energieleveranciers via de energienota, dit om de verrekening zo eenvoudig mogelijk te maken voor consumenten.

Gerelateerde nieuwsberichten

Zonnepanelen interessant!?

1e zonnepaneel bij ProRail is geplaatst!

De Bremerpoort kleurt groen!

Waarom nu investeren in zonnepanelen?

We openen onze showroom iedere zaterdagmorgen!

Het variabel energietarief stijgt per 1 januari 2019

Zijn zonnepanelen een duurzame Trend?

Zonnepanelen goedkoopste energiebron

BINK Solar wint aanbesteding!

Geld verdienen met je elektrische auto!

Bespreek het met één van onze adviseurs

076 599 1700

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.

verkoop@binksolar.eu

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.