Waarom nu investeren in zonnepanelen?

Vier redenen waarom het juist nu interessant is om zonnepanelen aan te schaffen.

Nieuws - In de wintermaanden investeren in zonnepanelen

Zonnepanelen in de winter, het klinkt misschien wat vreemd. Een koud seizoen lijkt niet de beste tijd om zonnepanelen te installeren. Toch zijn er meer voordelen om in de winter te starten dan je zou verwachten. We zetten ze voor je op een rijtje:

1. Je bent op tijd klaar voor de topmaanden

Klinkt als een open deur, maar het kost gemiddeld zes tot acht weken voordat zonnepanelen op je dak liggen. Als je in het najaar opdracht geeft, dan ben jij helemaal klaar voor de topmaanden. Het geeft een gerust gevoel dat je straks geen zonnestraal gaat missen. 

2. Ook in de winter maak je zelf stroom

Februari 2018 was voor veel van onze klanten een topmaand voor zonnepanelen. Lage tempratuur, weinig bewolking en daardoor lekker veel zon voor deze tijd van het jaar.

3. Verlaag je energieverbruik, juist in de winter

In de winter gaan we weer massaal naar binnen. Het is eerder donker, dus gaan de lampen aan. Tijd voor een heerlijk filmavondje met een warm kopje thee (uit de waterkoker). Je gaat dus veel meer energie verbruiken. Hoe meer stroom je zelf opwekt in deze periode, hoe minder stroom je hoeft af te nemen.

4. Opbrengst op zonnepanelen in de winter zelfs nog hoger dan de spaarrente

Door je spaargeld in zonnepanelen te investeren, haal je een flink hoger rendement dan de spaarrente bij je bank. Als je kiest voor bijvoorbeeld 12 zonnepanelen, dan betaal je zo’n 5.500 Euro, inclusief BTW. De BTW krijg je terug zodat het je 4.600 Euro kost. Hiermee wek je jaarlijks naar verwachting 3.400 kWh op. De jaarlijkse opbrengst is dan ongeveer 750 Euro*. Als je dit bedrag wil verdienen met rente op jouw spaarrekening dan moet je jaarlijks een rentepercentage krijgen van meer dan 10%. De huidige spaarrente is 0,08%. Het rendement op zonnepanelen is, zelfs in de wintermaanden, dus vele malen hoger dan het rendement op jouw spaarrekening.

In Nederland mag iedereen tot een bepaald bedrag belastingvrij sparen. Voor 2020 mag je € 30.840 belastingvrij sparen. Heb je een fiscaal partner, dan mag je zelfs tot 61.690 euro belastingvrij sparen. Spaar je meer dan dit bedrag, dan betaal je belasting over het deel dat boven je heffingsvrij vermogen komt. Kortom, je gaat belasting betalen als je spaarbedrag hoger is dan bovenstaande bedragen.

Waar wacht je nog op?

* Vanaf 2023 wordt het salderen geleidelijk afgebouwd. De jaarlijkse verdiensten zijn vanaf dat moment elk jaar iets minder. Nog een reden om nu te starten met besparen op je energierekening.

Gerelateerde nieuwsberichten

De EIA-regeling is vernieuwd!

Welke bestemming heeft uw vakantiegeld?

Geld verdienen met je elektrische auto!

Duurzaam reizen met de trein!?

Zonnepanelen goedkoopste energiebron

April doet wat ie wil!

BINK Solar wint aanbesteding!

De Bremerpoort kleurt groen!

Zonnepanelen interessant!?

De afbouw van de salderingsregeling is definitief!

Bespreek het met één van onze adviseurs

076 599 1700

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.

verkoop@binksolar.eu

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.