De afbouw van de salderingsregeling is definitief!

Vanaf 2023 zal er jaarlijks 9% minder gesaldeerd worden.

Nieuws - De afbouw van de salgeringsregeling

Eigenaren van zonnepanelen gaan vanaf 2023 jaarlijks 9% minder salderen, dat bouwt af tot 2031. Vanaf 2031 kan er niet meer gesaldeerd worden. Daarna krijgen eigenaren een lagere vergoeding voor de stroom die aan het net wordt geleverd. Door de nieuwe regeling zal de gemiddelde terugverdientijd 9 jaar worden i.p.v. 7 jaar (zoals dat op dit moment is).

Voor huishoudens moet het financieel aantrekkelijk blijven.

Met deze regeling verwacht het kabinet dat er de komende jaren een eenvoudige, gebruiksvriendelijke regeling blijft bestaan waardoor het financieel aantrekkelijk blijft voor huishoudens om te investeren in zonnepanelen. Op deze manier pakt de energietransitie voor de belastingbetaler niet duurder uit dan nodig.

Deze regeling heeft verder geen effect op de vrijstelling van belasting op de elektriciteit die achter de meter zelf wordt opgewekt en direct wordt verbruikt. Een kleinverbruiker betaald daarvoor nog steeds geen energiebelasting en Opslag Duurzame Energie (ODE). Kortom; het direct eigen verbruik van de opgewekte zonnestroom blijft het meest rendabel. Voor kleinverbruikers wordt het verplicht om een dergelijke meetinrichting te hebben. Dit komt omdat de afname en invoeding van de elektriciteit op het net apart gemeten moet kunnen worden. 

Gerelateerde nieuwsberichten

De EIA-regeling is vernieuwd!

Bespreek het met één van onze adviseurs

076 599 1700

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.

verkoop@binksolar.eu

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.

illustratiezonnepaneel.png