BINK Solar wint aanbesteding!

BINK Solar komt als beste uit de test en wint de aanbesteding voor 985 zonnepanelen op daken van acht sportverenigingen in Etten-Leur.

BINK Solar wint aanbesteding

De acht sportclubs startten in februari dit jaar de aanbesteding. Van alle inschrijvingen komt BINK Solar het beste uit de test en wint de aanbesteding. Edwin Mathijssen, penningmeester VV Internos, is enthousiast: “door de gezamenlijke aanpak van de verenigingen en de Gemeente Etten-Leur is het mogelijk om verduurzaming binnen de Etten-Leurse sportverenigingen op te pakken”. De 985 worden komend half jaar geplaatst op de daken van de sportcomplexen en zullen bijdragen aan duurzame stroomvoorziening en CO2 reductie.

Etten-Leur klimaatneutraal

Het project betekent ook een substantiële bijdrage aan de duurzaamheidsambities van de Gemeente Etten-Leur om in 2020 een CO2 reductie van 20% te behalen t.o.v. 2010. De zonnepanelen leveren een uitstootbesparing van ruim 132 ton CO2 per jaar. Wethouder Kees van Aert: “De energietransitie is een flinke opgave waar we als samenleving voor staan. Ik ben trots op onze mooie verenigingen in Etten-Leur. Samen gaan deze acht namelijk 288.000 kWh aan groene stroom produceren. Dat is ongeveer hetzelfde als het verbruik van 80 huishoudens. Een mooie stap dus richting een klimaat neutrale gemeente in 2050. 

Zonnepanelen voor alle leden

Het is de wens van ons als bestuur om verder te gaan dan alleen verduurzaming van de sportcomplexen. “Wij willen dat onze leden hier ook profijt van hebben”, aldus Mathijssen namens VV Internos. Wij waarderen het initiatief van de installateur, BINK Solar, om onze leden een collectieve inkoopkorting aan te bieden voor een eigen zonnepanelensysteem. Wederom een mooie stap naar een duurzaam Etten-Leur!

“Wij vinden dat iedereen recht heeft op betaalbare en duurzame energie. Voor ons is het fijn om samen te werken met organisaties en gemeentes die ook snel stappen in verduurzaming willen nemen. Wij denken graag mee en zetten graag dat stapje extra!”, aldus Niek Bink, directeur van BINK Solar.

Gerelateerde nieuwsberichten

De zonnepanelenmarkt groeit snel!

April doet wat ie wil!

De EIA-regeling is vernieuwd!

Heb je al een bestemming voor je vakantiegeld?

BINK Solar viert 10 jarig bestaan!

1e zonnepaneel bij ProRail is geplaatst!

Zonnepanelen interessant!?

De zomer van 2019 heeft voor 10% extra stroomproductie gezorgd!

Duurzaam reizen met de trein!?

We openen onze showroom iedere zaterdagmorgen!

Bespreek het met één van onze adviseurs

076 599 1700

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.

verkoop@binksolar.eu

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.