Contact opnemen >

Werking zonnepanelen

Hoe_werken_zonnepanelen_afbeelding

Hoe werken zonnepanelen?

Een zonnepaneleninstallatie wekt elektriciteit op uit zonlicht. Zonder lawaai, zonder brandstof, zonder verontreiniging van het milieu en zonder bewegende delen. Enkel en alleen betrouwbare en gratis elektriciteit direct opgewekt dankzij de zon.
Zonnepaneleninstallatie
De installatie bestaat uit:
Zonnepanelen;
Omvormer;
Bevestigingsmaterialen;
Elektrische materialen voor het aansluiten van de installatie.

Verlaagde energierekening
De panelen worden op uw dak geplaatst en aan elkaar verbonden. Tijdens daglichturen produceren zij in alle stilte elektriciteit en versturen deze opgewekte elektriciteit naar de omvormer.
De omvormer zet de stroom die door de panelen wordt geproduceerd, om in stroom die gebruikt kan worden voor de elektrische apparaten in huis. De omvormer wordt verbonden met uw bestaande elektrische installatie. De omvormer dient te worden aangesloten op een aparte installatieautomaat in uw meterkast.
De opgewerkte energie wordt in eerste instantie in huis verbruikt. Als er op een bepaald moment meer energie door de zonnepanelen wordt opgewekt dan er wordt verbruikt in huis, wordt de energie teruggeleverd aan de elektriciteitsnet. Uw meter registreert de hoeveelheid aan het net terug geleverde energie.
Als u meer elektriciteit verbruikt dan uw zonnepanelen installatie produceert, bijvoorbeeld ’s nachts, ontvangt u stroom uit het net. Uw elektriciteitsmeter registreert hoeveel energie u verbruikt. De verbruikte energie en de teruggeleverde energie worden tegen elkaar weggestreept, oftewel gesaldeerd. U zult dus hoe dan ook sterk verlaagde elektriciteitsrekeningen ontvangen, iedere maand, meer dan 25 jaar lang!