Contact opnemen >

Subsidie

Subsidie voor particulieren
BTW terugvorderen bij zonnepanelen kan omdat u met u zonnepanelen producent wordt van energie en u zich daarom kunt laten aanmerken als ondernemer voor de BTW.

Lees meer over het terugvorderen van de BTW

Subsidie voor bedrijven
Bent u van plan om als bedrijf te investeren in zonnepanelen dan zijn er een aantal mogelijkheden om de terugverdientijd van uw investering te verkorten:

Is de aansluitwaarde van uw hoofdzekering kleiner dan 3x80A, dan kunt u een aantal Fiscale mogelijkheden toepassen.

Is de aansluitwaarde van uw hoofdzekering groter dan 3x80A, dan komt u in aanmerking voor de Stimulering Duurzame Energie. Lees hierover meer op: SDE+ 2015

Beschikt u over een dak met asbest en heeft u een agrarisch bedrijf, of heeft u gebouw een agrarische bestemming gehad, dan kunt u gebruik maken van de provinciale subidie Asbest eraf zonnepanelen erop.

Bel nu naar 076 599 1720 of vul het contactformulier in en maak een afspraak om u vrijblijvend te laten informeren over welke regelingen het best bij uw situatie passen.

Subsidie voor bedrijven is niet altijd nodig, want de terugverdientijd van een zonnepaneleninstallatie voor ondernemers ligt tussen de 6 en 27 jaar. Het rendement varieert tussen de 0 en 15 procent per jaar. Dit is sterk afhankelijk van een aantal factoren. Lees meer over welke factoren dit zijn….