Contact opnemen >

Klantervaringen

Wij werken aan maximale klanttevredenheid in het volledige traject van advisering, engineering, installatie en service van uw zonnepaneleninstallatie. Lees hieronder een aantal ervaringen van onze agrarische opdrachtgevers. Neem voor meer informatie over energiebesparing op maandlasten contact met ons op: – Telefonisch, wij zijn bereikbaar op nummer +31 (0) 76 599 1700; – U kunt ook een reactie sturen via het contactformulier.

Opdrachtgever: Boomkwekerij Hereijgers-Verhaard, Zundert
Boomkwekerij met 144 zonnepanelen in gebruik sinds februari 2013 De heer Hereijgers: “Op onze boomkwekerij telen we planten in pot die daardoor jaarrond uit te planten zijn. We hebben een eigen koelcel waardoor we op elk gewenst moment vanuit de koeling kunnen leveren aan onze klanten. In december gaan de planten in de koelcel waar we ze tot de levering in het voorjaar op -2 graden gekoeld houden. Die koelcel verbruikt veel stroom en omdat energie steeds duurder wordt, besloot ik een informatieavond van BINK Solar te bezoeken. De Bink Groep waar BINK Solar onder valt is een bekende in de regio dus dat gaf me meteen vertrouwen. Na een gesprek met mijn accountant besloot ik om te investeren in zonnepanelen op de nieuwe loods waardoor we nu ongeveer de helft van ons stroomverbruik zelf opwekken. De opbrengst van de installatie is volgens verwachting. De eerste afrekening verwacht ik binnenkort, dus ik ben wel benieuwd wat het eerste jaar me onderaan de streep oplevert.”

Boomkwekerij Hereijgers- Verhaard

Opdrachtgever: Roelands Boomkwekerijen, Zundert
Boomkwekerij met 175 zonnepanelen in gebruik sinds augustus 2012 Frank Roelands: “Wij zijn gespecialiseerd in de teelt van bos- en haagplanten in pot én in de volle grond. In ons bedrijfsproces zijn we voortdurend bezig met innovatie en ontwikkeling. Een paar jaar geleden zijn we onszelf gaan oriënteren op de mogelijkheden en voordelen van zonne-energie. Qua stroom zit ons verbruik ’s zomers in de beregeningsinstallatie en in de winter in de verlichting. De BINK Groep is voor ons al langere tijd een betrouwbare en vertrouwde leverancier in elektrotechniek en van daaruit is er een korte lijn naar BINK Solar. Het traject van offerte tot installatie is naar verwachting en vlot verlopen. Ik merk aan mezelf dat ik na de installatie van zonnepanelen mezelf meer bewust ben van het energieverbruik op onze kwekerij. Zo kijk ik op zonnige dagen regelmatig op de computer naar de opbrengst van de installatie. Wij hebben door de investering in zonnepanelen ook stappen gezet op het vlak van MPS certificering voor duurzame teelt. Daarmee hebben we een streepje voor bij opdrachtgevers die duurzaam ondernemen stimuleren en waarderen.”

Boomkwekerij Roelands

Opdrachtgever: CLTV, Zundert
Door de nieuwe zonnepaneleninstallatie op de nieuwe aanvoerloods is de coöperatieve vereniging CLTV verzekerd van een flinke besparing op de toekomstige energiekosten. De installatie omvat 632 zonnepanelen (elk met een vermogen van 245 Wp) met een totale oppervlakte van 1.000 m². “De Bink Groep is hier al jaren leverancier van de elektrotechnische installaties en de beveiliging. Toen hun dochterbedrijf BINK Solar voor de zonnepanelen de scherpste inschrijving had gedaan, was de keuze snel gemaakt”, vertelt CLTV directeur Erik Bastiaensen. Het nieuwe panelenveld, dat één geheel vormt met het dak, levert ongeveer 135.000 kWh per jaar. Dit staat gelijk aan het elektriciteitsverbruik van ongeveer 35 gezinnen. De uitstoot van CO2 wordt met de installatie met 90.000 kg verminderd. “Naast alle voordelen van duurzaamheid en energiebesparing hebben we ook aandacht besteed aan de esthetische kant. We willen ook dat de installatie er netjes uit ziet. Daarom hebben we met BINK Solar gezocht naar een efficiënte én fraaie verdeling van de panelen op het nieuwe dak”, vervolgt Bastiaensen. De zonnepanelen zijn aangesloten op een verdeelinrichting met 8 omvormers. De opbrengst van de installatie kan op afstand worden uitgelezen. Tijdens de eerstvolgende tentoonstelling van het bloemencorso op het CLTV terrein wordt dus ook de energie voor verlichting, muziek en horeca opgewekt door de zonnepanelen: maatschappelijk verantwoord ondernemen in het kwadraat.

CLTV

Opdrachtgever: Bogers Landbouw VOF, Kruisland
Landbouwbedrijf met 518 zonnepanelen in gebruik sinds december 2013 Robbert Bogers: “Naast ons akkerbouwbedrijf in tafelaardappelen, rode zaaiuien, suikerbieten en granen hebben we ook een juridisch-agrarisch adviesbureau waardoor we onder andere veel kennis en ervaring hebben met investeringsplannen en subsidieaanvragen. Energiebesparing stond hoog op onze agenda omdat we in ons landbouwbedrijf met koelcellen, ventilatoren, kachels en beregening een grootverbruiker van energie zijn. Waarom we voor BINK Solar hebben gekozen? Tijdens het offertetraject gaf BINK Solar ons van de diverse aanbieders het beste gevoel. Betrouwbaarheid is bij zo’n grote installatie belangrijk. Daarbij hadden we een voorkeur voor een leverancier in de regio. Op papier hadden we berekend dat de terugverdientijd met alle fiscale voordelen ongeveer 8 jaar is, maar de opbrengst ligt na de eerste 4 maanden al ruim 30% boven prognose. Ook geven de zonnepanelen ons een erg goed gevoel met het oog op duurzaamheid.”

Bogers

Opdrachtgever: Firma Pijs, Etten-Leur
Melkveehouderij met 170 zonnepanelen in gebruik sinds februari 2014 Jos Pijs: “Als voorzitter van de ZLTO in Etten-Leur hoorde ik in het bestuur dat BINK Solar scherpe offertes maakt voor zonnepanelen in het project met asbestsanering en plaatsing van zonnepanelen. De keuze voor BINK Solar was daarna snel gemaakt, ook omdat ik liever een leverancier uit de buurt heb dan een bedrijf ver weg. Het is voor mij lastig om dit soort technische installaties te vergelijken, dus is het vooral een kwestie van het juiste gevoel hebben bij de mensen en vertrouwen hebben in het bedrijf BINK Solar . Dit voorjaar ligt de dagopbrengst boven planning vanwege het goede weer. We denken ook nog met BINK Solar na over mogelijke energiebesparende maatregelen waar we nog wel wat winst mee kunnen behalen. Naast de besparing op energiekosten is deze installatie natuurlijk ook een grote stap in de goede richting van milieu en duurzaamheid waar Campina steeds meer op aanstuurt.”

pijs

Opdrachtgever: Melkveehouderij Anton en Ria Broos, Schijf
Melkveehouderij met 170 zonnepanelen in gebruik sinds februari 2014 Anton Broos: “Na diverse investeringen in energiebesparende maatregelen zoals een vacuümpomp, een voorkoeler en een nieuwe koelmachine was ons verbruik van 50.000 naar 39.000 kilowattuur gedaald. Door de investering in zonnepanelen zijn we nu geheel zelfvoorzienend voor elektriciteit. Op de eerste jaarafrekening kregen we 6,34 euro terug terwijl we eerder jaarlijks zo’n 4.000 euro bij moesten betalen. De gunstige regels voor investeringen in energieproductie gaven de doorslag. En naast fiscale en bedrijfseconomische voordelen is er natuurlijk ook het milieuvoordeel. Sinds de panelen op de stal liggen zijn de productiecijfers gunstiger dan de verwachtingen. Al na twee jaar kunnen we stellen dat deze investering in duurzame energie zijn geld ruim opbrengt. Bij een gelijkblijvende energierekening verdienen we de investering in ongeveer 10 jaar terug. Bij stijgende energieprijzen dus nog eerder. Er is geen betere investering dan de aanschaf van zonnepanelen.”

broos