Contact opnemen >

Werking Zonnepanelen

Hoe werken zonnepanelen?

Een zonnepaneleninstallatie wekt elektriciteit op uit zonlicht, zonder lawaai, zonder brandstof, zonder verontreiniging van het milieu en zonder bewegende delen. Enkel en alleen betrouwbaar en gratis elektriciteit direct opgewekt dankzij de zon!

Een zonnepaneleninstallatie bestaat uit:

– Zonnepanelen
– Omvormer
– Bevestigingsmaterialen
– Solarbekabeling
– Elektrische materialen voor het aansluiten van de installatie

Werking Zonnepanelen

De panelen worden op uw dak geplaatste en met solarbekabeling aan elkaar verbonden. Tijdens daglichturen produceren zij in alle stilte elektriciteit en versturen deze opgewekte elektriciteit naar de omvormer. De omvormer wordt verbonden met uw bestaande elektrische installatie, door hem aan te sluiten op een aparte groep in uw meterkast.

De omvormer zet de stroom die door de panelen wordt geproduceerd, om in de stroom die gebruikt kan worden voor de elektrische apparaten in huis.

Deze opgewekte energie wordt in eerste instantie in huis verbruikt. Als er meer energie door de zonnepanelen wordt opgewekt dan er wordt verbruikt in huis, wordt de energie teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Als u meer elektriciteit verbruikt dan uw zonnepanelen installatie produceert, bijvoorbeeld op een winteravond, neemt u stroom op uit het net. Uw elektriciteitsmeter registreert hoeveel energie u opneemt en hoeveel energie u teruglevert aan het net.

De verbruikte energie en de teruggeleverde energie worden tegen elkaar weggestreept, oftewel gesaldeerd. U zult dus hoe dan ook sterk verlaagde elektriciteitsrekeningen ontvangen, iedere maand.