Contact opnemen >

SolarEdge

SolarEdge, voor een intelligent PV-systeem met hoge opbrengsten

SolarEdge biedt omvormer-oplossingen op basis van power optimizers. Dit houdt in dat elk zonnepaneel een eigen optimizer krijgt waardoor onder elke omstandigheid de hoogste energie opbrengst mogelijk wordt door paneel optimalisatie. Hierdoor hebben factoren zoals mismatch door schaduwwerking, product-toleranties, ongelijkmatige veroudering of vervuiling die de energie opbrengst van een bepaald paneel beïnvloeden geen negatieve invloed op andere panelen die in dezelfde string zijn aangesloten. Ook is het mogelijk om panelen onder verschillende hellingshoeken en oriëntaties op het dak te plaatsen en daarmee het dak volledig te benutten.

Solaredge

De power optimizers geven informatie over de werking van ieder individueel zonnepaneel waardoor deze afzonderlijk gemonitord kunnen worden in het SolarEdge monitoringsportaal. Ook genereert het systeem automatische waarschuwingen in geval van systeemproblemen. Hierdoor is kosteneffectief onderhoud mogelijk en probleem-oplossing op afstand.

SolarEdge

De toekomstbestendigheid wordt gegarandeerd omdat het mogelijk is om verschillende merken en types zonnepanelen toe te passen in één systeem waardoor uitwisseling na verloop van tijd geen probleem is. Bovendien kan elk systeem uitgebreid worden met load management en/ of energie opslag waardoor energie-onafhankelijkheid binnen handbereik is.

Het SolarEdge systeem zal de spanning op de kabels automatisch afschakelen wanneer de AC-spanning uitstaat. Dit garandeert extra veiligheid voor installateurs, onderhoudspersoneel, brandweerlieden en eigendom. De SolarEdge voordelen op een rij:

1. Maximaal vermogen uit elk zonnepaneel
2. Meer panelen op het dak door maximaal ontwerpflexibiliteit
3. Monitoring van elk individueel zonnepaneel en probleem-oplossing op afstand
4. Meer veiligheid door automatische DC afschakeling
5. Lange standaard garanties; 25 jaar op power optimizers en 12 jaar op omvormers

SolarEdge is een wereldwijde toonaangevende omvormer-fabrikant die de markt voor DC power optimizers op de kaart heeft gezet en in dit segment een marktaandeel heeft van ca. 80%. Inmiddels zijn al meer dan 11.000.000 optimizers naar meer dan 91 landen verscheept en zijn 250.000 systemen actief. SolarEdge is beursgenoteerd en heeft in Nederland een kantoor in Vianen waar de verkoop-, marketing- en service-activiteiten gecoördineerd worden.

Bekijk hier het filmpje van SolarEdge.