Contact opnemen >

Elektrische auto

Elektrische Auto BMW i3

Elektrisch rijden is in opkomst. Al in 2012 reed BINK Solar in elektrische voertuigen. Nu in 2016 heeft BINK Solar ervoor gekozen om het wagenpark nog meer elektrisch te maken. Twee BMW i3’s werden in het wagenpark opgenomen. Met de auto’s van 2012 was de elektrische autoradius 60km. Met de BMW i3’s wordt dit ruim 130km.

volgens een Well-To-Wheel-analyse van TNO heeft een volledige elektrische auto bij gebruik van grijze stroom een 30% lagere CO2- uitstoot dan een gemiddelde benzineauto. Bij gebruik van groene stroom, bijvoorbeeld opgewekt met zonnepanelen, is een CO2- uitstoot reductie van 70% mogelijk. Elektrisch vervoer gecombineerd met het zelf opwekken van stroom met zonnepanelen levert dus een aanzienlijke reductie van de CO2 uitstoot en het verbeteren van de luchtkwaliteit. BINK Solar draagt hieraan graag haar steentje bij.

Reden om te kiezen voor de BMW i3 is dat deze auto vanaf de tekentafel ontwikkeld is voor elektrische aandrijving en verlaging van de CO2 uitstoot. Dit uit zich niet alleen in de auto, maar in het volledige productieproces. Bij de productie wordt zo’n 50 procent minder energie en 70 procent minder water verbruikt dan gemiddeld bij de ander BMW modellen. De fabriek in Leipzig betrekt zijn elektriciteit geheel van windenergie. Voor de productie van het met carbonvezels versterkte kunststof in het chassis is gebruik gemaakt van met waterkracht opgewekte elektriciteit. Het interieur is gemaakt van gerecycled kunststof en een houtsoort dat snel groeit. Alles is gericht om de ecologische footprint zo laag mogelijk te houden.

BINK Solar is onderdeel van de BINK Groep, en is specialist in het installeren van zonnepanelen. BINK Elektro is onderdeel van de BINK Groep en richt zich op het installeren van elektrische voorzieningen in woning- en utiliteitsbouw. Met deze combinatie kan BINK haar klanten perfect voorzien in de complete verduurzaming op het gebied van elektrische energie. ‘Wij kunnen u woning of bedrijf voorzien van LED verlichting, voorzieningen ten behoeve van het laden van uw elektrische auto, infra-rood verwarming van uw woning en uiteraard het plaatsen van zonnepanelen’.

BINK Solar

Elektrisch rijden

Elektrisch tanken

BINK Solar